Dessa små ljuvliga hjärtan bakar du till dina kära på Alla Hjärtans Dag. Lite pyssel men det är det värt. De är inte bara söta att se på, de smakar ljuvligt också.
Instruktioner
- Vispa all grädde och dela upp i tre skålar.
- Smält chokladen i vattenbad, blanda med en av gräddskålarna. Bred på den första tårtbotten. Lägg på andra våningen tårtbotten som lock.
- Blanda ner honung och frysta hallon i den andra gräddskålen. Bred denna på det andra lagret tårtbotten. Lägg på tredje våningen tårtbotten som lock.
- Dela tårtan i åtta bitar. Om du tycker det verkar krångligt med att dela sockerkakabotten i trekanter och sedan skära ut hjärtan så kan du här använda pepparkaksformar av hjärtan och stansa ut varje hjärta innan du brer på fyllningarna och lägger ihop bottnarna.
- Fördela den sista grädden på de åtta bakelserna. Gör gräddhjärtan, gärna med sprits.
- (Skär sedan ut en trekant på varje, så att tårtbiten blir ett hjärta.)
- Kavla ut marsipanen, skär i trekanter och drapera, tryck till i kanterna för fin form.
- Spritsa, strössla och pynta fritt!
- Tips: Om marsipanen fastnar på kaveln, använd lite maizenamjöl.
Använd inte florsocker, då socker gör att marsipanen smälter.
Publicerat den
5 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar