Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hjärtegoda glaserade hjärtan

 
Skriv ut

Dessa söta små petits fours är mycket lätta att baka och kan dekoreras på en mängd olika sätt. Satsen är lagom till en långpanna. De fina små bruna pappersformarna kan man hitta på Panduro.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smet: Låt smöret smälta och koka upp vattnet.
  2. Blanda socker, vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao. Häll över smör och vatten och rör samman. Tillsätt äggen och rör till en slät smet.
  3. Sätt ugnen på 175°.
  4. Häll smeten i en smörad och mjölad eller bakplåtspappersklädd långpanna 30x40 cm. Grädda mitt i ugnen 12-15 minuter. Kakan skall kännas nästan torr när man provar med en sticka.
  5. Ta kakan ur formen och låt den svalna. Stansa ut hjärtan i önskad storlek (ju mindre ju finare) med hjälp av ett pepparkaksmått. Vänd måttet varannan gång så blir det mest ekonomisk och du får ut fler hjärtan.
  6. Fyllning: Lägg samman hjärtanen två och två med aprikospurè emellan.
  7. Glasyr: Rör samman florsocker med lite vatten i taget och rör kraftigt till en slät glasyr. Täck de små kakorna med glasyren och låt den gärna rinna ned lite på kanterna i vackra ”gardiner”. Dekorera med strössel, nötter, kulor eller vad du tycker är vackert.
  8. Tips! Dessa kan givetvis dekoreras som man själv vill, för att passa in året runt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.