Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hjärtformade kuvertbröd med tomat & basilika

 
  • Serverar: 22 portioner
Skriv ut

...baka till din älskade...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 220°.
  2. Färsk jäst: Lös den färska jästen med de passerade tomaterna & och tillsätt därefter de övriga ingredienserna.
  3. Torr jäst: Blanda torrjästen med de torra ingredienserna & tillsätt därefter de övriga ingredienserna.*
  4. Arbeta till en smidig och elastisk deg. Jäs övertäckt med plast i ca 45 minuter.
  5. Arbeta ihop degen och dela upp i 22 st bitar. Rulla bullarna droppformade. Två droppformade bullar sätts samman med vatten. Vips, så har du en hjärtformad bulle. Doppa dem i mjöl och sätt på en plåt.
  6. Jäs på plåt övertäckt med plast i ca 40 minuter.
  7. Baka i ca 10 minuter.
  8. Tips! Ställ gärna en långpanna med kokande vatten i botten på ugnen & och låt den stå där under tiden bröden bakas.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.