Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hjördis rabarberkaka med marängtäcke

(1 kommentar)  
Skriv ut

En riktigt god rabarberkaka, som serveras med en kula vaniljglass till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 175º
  2. Vispa smör och socker vitt. Tillsätt äggulorna och mjölet blandat med bakpulvret. Rör ner mjölken och bred ut smeten i en smord och bröad (med havrekli) långpanna, 30 x 40 cm stor. Fördela rabarbern över.
  3. Vispa äggvitorna tjocka och fasta i en ren och torr bunke. Tillsätt sockret och vispa marängen blank. Bred marängsmeten över rabarbern i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen, ca 40 minuter.
  4. Låt kakan svalna.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • emaxen 28 maj 2014

    Vilken god o lättbakad paj, kommer bakas fler gånger. Bara massa plus :) Sommar kram från emaxen

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.