Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hjärtformade pancakes

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Goda, fluffiga pannkakor som jag enbart testat göra runda men ska bli väldigt söta om man gör dem i pepparkaksform enligt receptet. Väldigt uppskattat på födelsedagsmorgonen på sängen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Knäck äggen, häll vitorna i en absolut torr skål och gulorna i en annan. Tillsätt mjöl, mjölk, bakpulver, vaniljsocker och kanel i skålen med gulorna och vispa till en tjock, jämn smet.
  2. Vispa äggvitorna med en nypa salt till hårt skum. Vänd sedan försiktigt ned skummet i den andra smeten, men vispa inte för mycket.
  3. Hetta upp en stekpanna på medelstark värme. Lägg ett välsmort hjärtformat pepparkaksmått i mitten.
  4. Tillsätt en klick smör och häll i lite av smeten. Stek någon minut tills smeten stelnat (här kan du välja att lägga på lite extra hallon om du vill).
  5. Vänd försiktigt med hjälp av en stekpincett (formen är supervarm!) och grädda pannkakan gyllenbrun på andra sidan också. Lossa försiktigt på formen.
  6. Går självklart att göra utan pepparkaksform också Upprepa tills smeten är slut. Pudra över florsocker och toppa med hallon. Kan även serveras med en klick turkisk yoghurt och honung.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.