Grova härligt goda knäckebröd med mjuka former. Perfekt till drinken och perfekt som gåva!
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke, tillsätt den ljumma mjölken och rör om så att jästen löser sig.
- Blanda ner sirap, salt och grahamsmjölet. Tillsätt resterande mjöl lite i taget tills det blir en ganska lös men smidig deg.
- Låt jäsa under bakduk till nästan dubbel storlek ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250°.
- Ta upp degen på vetemjölat bakbord och arbeta samman lätt. Dela degen i fyra bitar. Lägg ev. in hälften i kylen, väl täckt, så hinner du kavla i lugn och ro. Kavla ut en bit i taget, använd ganska rikligt med vetemjöl, till en stor tunn kaka. Avsluta med kruskavel eller nagga väl.
- Ta med pepparkaksmått ut små hjärtan eller liknande. Tryck till ordentligt så att måttet kommer igenom den ganska sega degen. Lägg efter hand ut på bakplåtspappersklädd plåt och grädda ca 5 minuter. Passa noga!
- Samla alla små knäckebröd på en plåt och eftertorka i ugnen vid 100°, 30-45 minuter tills de känns riktigt torra. Låt kallna och lägg dem i en vacker burk med rosett och ge bort till present.
- Festtips – till drinken eller ett glas vin!
- Hjärtknäcke med räkor:
Smöra knäckebröden, lägg på bitar avsköljda salladsblad och klicka på Arla lätt crème fraiche, senap, dragon och honung. Toppa med räka och dillkvist.
Publicerat den
21 november 2009
Kommentarer
Skriv kommentar
Hur länge kan man spara dom innan dom blir mjuka oxh gamla? Söt idé med hjärtan!