Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hjortfilé med sparrispotatis och blåbärssky

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Torkade blåbär finns att köpa i välsorterade livsmedelsbutiker eller saluhallar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strössel: Rosta brödet i en stekpanna och tillsätt rivet citronskal. Ta av från värmen och vänd i de torkade blåbären.
  2. Sätt ugnen på 100 grader. Bryn köttet runt om i smör. Krydda med salt och peppar.
  3. Lägg köttet i en ugnssäker form. Stek det färdigt mitt i ugnen till 58 graders innertemperatur, ca 1 timme.
  4. Sparrispotatis: Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten ca 10 minuter. Häll av vattnet. Koka ihop grönsaksbuljong och grädde ca 2 minuter. Vänd i potatisen och dragon. Låt puttra ca 10 minuter. Smaka av med salt och vitpeppar.
  5. Sås: Passera blåbären genom en sil. Koka ihop rödvin, vatten och fond tills hälften återstår. Tillsätt honung och blåbärspuré. Smaka av med salt och peppar. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och rör ner i såsen. Mixa i smöret med en mixerstav.
  6. Skär köttet i skivor. Strö över blåbärsströssel och servera med sparrispotatis och blåbärssky.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.