Torkade blåbär finns att köpa i välsorterade livsmedelsbutiker eller saluhallar.
Instruktioner
- Strössel: Rosta brödet i en stekpanna och tillsätt rivet citronskal. Ta av från värmen och vänd i de torkade blåbären.
- Sätt ugnen på 100 grader. Bryn köttet runt om i smör. Krydda med salt och peppar.
- Lägg köttet i en ugnssäker form. Stek det färdigt mitt i ugnen till 58 graders innertemperatur, ca 1 timme.
- Sparrispotatis: Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten ca 10 minuter. Häll av vattnet. Koka ihop grönsaksbuljong och grädde ca 2 minuter. Vänd i potatisen och dragon. Låt puttra ca 10 minuter. Smaka av med salt och vitpeppar.
- Sås: Passera blåbären genom en sil. Koka ihop rödvin, vatten och fond tills hälften återstår. Tillsätt honung och blåbärspuré. Smaka av med salt och peppar. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och rör ner i såsen. Mixa i smöret med en mixerstav.
- Skär köttet i skivor. Strö över blåbärsströssel och servera med sparrispotatis och blåbärssky.
Publicerat den
2 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar