Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hjortfilé med svampduchesse, rödvinssås och jordärtkockssmör

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En lite pyssligare gourmetmiddag där mycket går att förbereda.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Svampduchesse: Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Stek svampen i 1 msk smör i stekpannan 2-3 min. Spara 1/3 till salladen och finhacka resten. Pressa potatisen i en potatispress ner i skål. Värm 1 msk smör och grädde i potatiskastrullen. Rör sedan ner det i den pressade potatisen. Tillsätt äggulor, salt och peppar, rör till ett luftigt mos. Blanda ner svampen. Fyll en spritspåse med tandad tyll med potatispuré och spritsa ut ca 24 potatistoppar på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Rödvinssås: Blanda ingredienserna till sås i en kastrull. Låt koka ihop tills det återstår ca 2 dl. Sila genom en finmaskig sil och tryck gärna lite extra så att vitlöksklyftorna mosas sönder.
  3. Jordärtskockssmör: Skala och koka jordärtskockorna mjuka i vispgrädde, smör och citronsaft. Mixa och smaka av med citronskal och salt. Hit kan förberedas.
  4. Sätt ugnen på 125 grader. Bryn hjotfilén runt om i smör. Strö på salt, rulla i peppar och lägg över i en ugnsäker form. Stek filén tills innertemperaturen är 60 grader. Låt köttet vila ca 15 min. Häll lite vatten i formen och häll sedan stekskyn i såsen.
  5. Höj värmen till 250 grader. Ställ in svampduchessen mitt i ugnen och grädda ca 10 min.
  6. Skär köttet i skivor och servera med tillbehören.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Larsola62 31 december 2010

    Jordärtskockssmör till hjortfile - ngn som vet vad som skall göras efter avsmakning?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.