Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hjortgryta

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Den här hjortgrytan är smakrik, går även att göra på älgkött hare, den innehåller även bogfläsk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i 2-2½ cm stora tärningar. Bryn i omgångar i en gryta, salta och peppra och strö på viltkrydda, ta upp och håll varmt.
  2. Bryn purjolök, fläsk, lök, paprikastrimlor och morötter i samma gryta. Häll på buljong och vin. Koka upp, tillsätt köttet och kryddor och koka sakta 50-60 minuter. Skumma väl. Smaka av och red med lite arrowrot utrört i vatten.
  3. Stek champinjonerna gyllenbruna och blanda ner grytan. Häll ev i konjak. Strö över persilja och servera genast med kokt eller pressad potatis eller pasta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.