Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hjortgryta med rotfrukter

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Inte ofta jag får tag på hjort men nu för tiden går det ibland att få tag på det i vanliga livsmedelsaffärer,och då och då gör jag denna gryta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka lök och vitlök grovt. Fräs i olivoljan eller smöret. Tillsätt köttet. Stek i tio minuter.
  2. Rör om då och då. Tillsätt tomatpurén och fortsätt stek i några minuter. Tillsätt rödvinet, socker och timjan. Smaka av med salt och vitpeppar.
  3. Låt koka in. Späd sedan med vatten allt eftersom grytan kokar ner. Koka i 2 – 3 timmar, smaka på köttet om det är mört. Rostade grönsaker: Skrubba potatis och morötter,dela dem i bitar, skala löken och klyfta den. Skala kålroten och dela den i kuber. Skölj paprikorna och dela dem i bitar.
  4. Lägg grönsakerna i en ugnsfast form och blanda med olja. Rosta i ugnen på 200 grader i 45 minuter. Rör om då och då,smaka av med salt och vitpeppar när du tagit ut dem.
  5. Testa också om potatisen är klar. Ringa över glace vid servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.