Inte ofta jag får tag på hjort men nu för tiden går det ibland att få tag på det i vanliga livsmedelsaffärer,och då och då gör jag denna gryta.
Instruktioner
- Skala och hacka lök och vitlök grovt. Fräs i olivoljan eller smöret. Tillsätt köttet. Stek i tio minuter.
- Rör om då och då. Tillsätt tomatpurén och fortsätt stek i några minuter. Tillsätt rödvinet, socker och timjan. Smaka av med salt och vitpeppar.
- Låt koka in. Späd sedan med vatten allt eftersom grytan kokar ner. Koka i 2 – 3 timmar, smaka på köttet om det är mört.
Rostade grönsaker:
Skrubba potatis och morötter,dela dem i bitar, skala löken och klyfta den. Skala kålroten och dela den i kuber. Skölj paprikorna och dela dem i bitar.
- Lägg grönsakerna i en ugnsfast form och blanda med olja. Rosta i ugnen på 200 grader i 45 minuter. Rör om då och då,smaka av med salt och vitpeppar när du tagit ut dem.
- Testa också om potatisen är klar. Ringa över glace vid servering.
Publicerat den
1 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar