Det här är 1970-tals ostgratinerad spagettilåda som innehåller musslor eller krabba. När du vill lyxa till det, tar du både musslor och krabba och gör dubbel sats stuvning till lådan.
Instruktioner
- Koka spagetti enligt anvisningen på förpackningen.
- Rör i matfettet i pastan.
Bred ut pastamassan i en ugnsfasts form.
- Häll av spadet på svampen. Spara vätskan.
Skär ev. svampen i mindre bitar.
Fräs svampen lätt i smöret.
Strö över mjölet, späd med vätskan.
Låt stuvningen koka några minuter.
Smaksätt med salt och svartpeppar.
- Häll svampstuvningen över spagettin.
Strö över de väl avrunna musslorna eller den rensade krabban. Ännu godare blir det om du tar både musslor och krabba.
- Strö över osten.
- Gratinera i ugnen i 250 grader tills rätten är brungul, läcker och frasig.
- Servera genast med fräsch grönsallad.
Publicerat den
16 april 2010
Kommentarer
Skriv kommentar
Mamma gjorde denna ibland till söndagsmiddag på 1970-talet. Hon öste på med räkor också och rätten är en riktig fullträff!