Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hjortronsylt

 
Skriv ut

Finns det någon godare sylt än den gjort på hjortron?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Varva bär och socker i en syltgryta. Låt det hela stå svalt och safta sig ca 1 dygn.
  2. Koka upp bärmassan. Skaka grytan då och då, så att sockret smälter. Men rör så lite som möjligt, så att bären inte blir mosiga. Koka sylten tills bären är genomskinliga och klara, 15-20 minuter. Skumma väl.
  3. Ta grytan från värmen. Lös upp natriumbensoatet i lite av den varma sylten. Tillsätt detta under omrörning.
  4. Häll upp den färdiga sylten i väl rengjorda, varma burkar. Tillslut burkarna omedelbart.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.