Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hjortrontiramisu

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Något sött efter kräftorna är alltid välkommet. En krämigt god hjortrontiramisu är den perfekta avrundningen gärna med ett glas tokaji.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggulorna och sockret poröst. Vispa upp äggvitorna. Vispa ner mascapone i äggulesmeten. Vispa sedan grädden och rör ner i äggulesmeten.
  2. Rör ner 1½ dl av hjortronsylten och till sist de uppvispade äggvitan. Täck botten på 10 portionsglas med resten av hjotronsylten.
  3. Blanda kaffe och marsala i en skål. Dela kexen på mitten och doppa dem ett och ett i kaffeblandningen. Varva tiramisusmeten och kex i portionsglasen. Pudra över kakao vid servering.

Kommentarer (1)

  • FarmorMaya 13 augusti 2008

    Underbart god. Vi har ätit denna Tiramisu två gånger på semestern. Med egen hjortronsylt från fjällmyren , kan det bli bättre? Alla gäster uttryckte samma mmmmmmm så GOTT detta är. Har delat ut receptet så det kommer att njutas flera gånger. Tack, tack från FarmorMaya

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.