Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hjortstek med saffransfrumenty och camelinasås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn steken runt om och krydda den med salt och peppar. Kör den i ugn på svag värme till 58-60º i innertemperatur. Koka bulgurvetet i hönsbuljong tillsammans med ett paket saffran ca 8 minuter. När vetet är kokt tillsätt en äggstanning gjord på 1 dl grädde och 2 äggulor.
  2. Camelinasås: (enligt Le Viandier) Mal ingefära, mycket kanel, nejlika, kardemumma, muskotnöt och siktat bröd, fuktat i vinättika. Rör ihop allt med lagom mycket salt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.