Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hönökaka från Fotö

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Svärmor tillsammans med några väninnor gjorde storbak i vedeldad ugn. Har gjort om receptet lite.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i degbunken. Häll i sockret. Koka upp 4 dl av vattnet och smält margarinet i det. Kyl blandningen med resten av vattnet. Då blir temperaturen lagom för att hälla vätskan i bunken.
  2. Tillsätt saltet. Rör ner rågmjöl och 2½ liter av vetemjölet. Arbeta ihop degen. Knåda in resten av mjölet om degen känns lös. Täck över och jäs till dubbel storlek.
  3. Dela degen i 10 delar och rulla dem till runda bullar. Börja genast att kavla ut dem i den följd de formas, till runda halvcentimetertjocka kakor. Använd kruskavle vid sista kavlingen. Nagga och låt dem jäsa ca 20 min.
  4. Grädda mitt i ugnen i 275 grader i ca 5 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • MrsG 27 oktober 2009

    Kanon gott, kommer självklart att baka detta igen!!!!

  • irrevirr 24 augusti 2010

    Har du receptet till vedeldade ugnen oxå??

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.