Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hönökaka (skärgårdskaka)

(4 kommentarer)  
Skriv ut

Ett bröd att utspisa hungriga tonåringar med, trodde jag i min enfald. Kakorna tog slut fort . Gott bröd som passar bra till utflykt o picknick

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält margarin tillsätt mjölken (fingervarmt) Smula sönder jästen tillsätt degspad sirap saltoch mjöl.
  2. Spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta degen tills den släpper kanterna på degbunken. Låt jäsa till dubbel storlek.
  3. Tillsätt hjorthornssaltet genom att strö det över degen. Slå sedan upp degen på bakbordet och arbeta med lätt hand .
  4. Dela upp degen i17 bitar rulla till bullar låt jäsa under bakduk i ca: 30 min. Kavla ut bullarna helst med kruskavel ca ½ cm tjocka .
  5. Nagga och lägg på varm plåt gräddas omedelbart i 5 min i het ugn 300 grader.
  6. Kakorna får svalna under bakduk. Hjorthornssaltet gör brödet sprött, vill man ha segare konsistens på kakorna så utesluts det.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • zanette 16 juli 2010

    Å detta ser gott ut,,, försöker att spara detta recept på min sida här på matklubben men vet inte hur man gör?? kan inte skriva ut detta för mitt bläck är slut... kram

  • zanette 16 juli 2010

    Nu har jag lyckats att spara detta ,,ger dig betyg när jag bakat dom,,,, mvh zanette

  • Djaal 26 oktober 2010

    Blev nyfiken att göra dessa! Ska göra när jag har tid. Var det du Zanette som gav en full pott!?:) kram

  • sollisen 31 oktober 2010

    Tack! Lycka till med baket . Kram

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.