Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Höstbulle med äpplekompott och vaniljkräm

 
  • Serverar: 40 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Tala om goda bullar !!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 250 grader. Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken. Värm till ca 37 grader.
  2. Smula jästen i en bunke och slå lite av mjölkblandningen över, så att jästen löses upp. Tillsätt resten av mjöklblandningen, salt, socker, kardemumma och cirka 2/3 av mjölet.
  3. Arbeta degen så att den blir blank och smidig. Strö lite mjöl på degen, täck med en handduk och låt jäsa tills den blivit dubbelt så stor, det tar ca 45 minuter beroende på hur varmt det är i rummet.
  4. Vänd upp degen på ett mjölat underlag och knåda tills den känns smidig. Rulla ut degen till längder och dela i ca 40–45 bitar. Rulla varje bulle slät och fin och ställ i en normalstor muffinsform. Täck bullarna med en handduk och låt jäsa tills de blivit dubbelt så stora. Baka i 250 grader ca 10 minuter.
  5. Skala och kärna ur äpplena och dela dem i bitar. Blanda med vatten och socker i en kastrull. Låt koka på ganska låg värme tills äpplena är "mosiga". Smaka av om det är lagom sött, kör sedan slätt med stavmixer, eller passera genom en sil. Låt kallna.
  6. Gör i ordning en spritspåse med äpplekompott och en med vaniljkräm. Gör sedan ett hål i varje bulle med till exempel skaftet från en trägaffel, rakt uppifrån ungefär till mitten av bullen. Fyll i lite äpplekompott och lite vaniljkräm. Pensla sedan varje bulle med smält smör och doppa i kanelsocker. Spritsa en liten klick vaniljkräm ovanpå och garnera

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.