Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Höstens bästa svampsoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Kantarellen är verkligen skogens guld. Helt klart en av de bästa matsvamparna. Gör en underbart god svampsoppa på kantarell eller din favoritsvamp. Snabblagad, prisvärd och värmande. Om det mot all förmodan blir soppa över så går den bra att frysa in.

Ingredienser

Instruktioner

Skär svampen i bitar. Smält smör i en kastrull och låt svampen puttra i ett par minuter. Pudra över mjöl och rör om. Häll på lite buljong i taget under ständig omrörning. Smaksätt med tomatpuré, ost, rosmarin och sherry. Koka i 10 minuter. Tillsätt grädde och citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Strö över mandelspån och persilja inför serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.