- Serverar: 3-4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Jättegod och fyllig smak. Passar bra att bjuda släkt och vänner på i höstkylan.
Instruktioner
- Skär fläskköttet i skivor eller strimlor. Hetta upp en stekpanna och bryn köttet. Krydda med salt och peppar.
- Lägg över i en stor gryta (där även grönsakerna skall få plats). Kärna ur och strimla paprikorna och lägg dem över det brynta köttet och rör om.
- Häll vattnet i stekpannan och vispa ur pannan och häll skyn över köttet och paprikan i grytan.
Krydda med paprikapulver. Koka ca 10 min.
- Strimla vitkålen fint under tiden. Skala 1-2 äpple och skär i bitar. Lägg i vitkål och äpple i grytan och låt koka ytterligare 10 min. Klipp över rikligt med persilja.
- Serveringstips!
Gott att servera till, är varm bulgur eller nykokt potatis, skivade tomater eller valfri sallad.
Smaklig spis.
Publicerat den
1 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar