Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Höstgryta med fläskkött, paprika och vitkål

 
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Jättegod och fyllig smak. Passar bra att bjuda släkt och vänner på i höstkylan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär fläskköttet i skivor eller strimlor. Hetta upp en stekpanna och bryn köttet. Krydda med salt och peppar.
  2. Lägg över i en stor gryta (där även grönsakerna skall få plats). Kärna ur och strimla paprikorna och lägg dem över det brynta köttet och rör om.
  3. Häll vattnet i stekpannan och vispa ur pannan och häll skyn över köttet och paprikan i grytan. Krydda med paprikapulver. Koka ca 10 min.
  4. Strimla vitkålen fint under tiden. Skala 1-2 äpple och skär i bitar. Lägg i vitkål och äpple i grytan och låt koka ytterligare 10 min. Klipp över rikligt med persilja.
  5. Serveringstips! Gott att servera till, är varm bulgur eller nykokt potatis, skivade tomater eller valfri sallad. Smaklig spis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.