- Serverar: 4 portioner
- Tid: 50 minuter
Skriv ut
Det här receptet hittade jag i en tidning för flera år sedan och har gjort den många gånger sedan dess. Köttet behöver inte brynas så man slipper allt matos vilket är skönt.
Instruktioner
- Skär köttet i i mindre bitar 2x1 cm. Lägg ned det i omgångar i kokande vatten i en gryta. Tillsätt buljongen, sellerin, sojan och kryddorna. Låt koka under lock på svag värme i ca 15 min.
- Klyfta löken och skär moroten och palsternackan i slantar. Tillsätt löken och rotfrukterna i grytan och koka vidare i 20 min. Rör ut vetemjölet i lite vatten. Häll redningen i grytan under omrörning. Låt koka i ytterligare några minuter. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt lingonen och syltlöken.
- Servera med potatismos eller kokt potatis och inlagd gurka.
Publicerat den
3 mars 2012
Liknande recept
Skriv kommentar