Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Höstgryta med rotfrukter

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Det här receptet hittade jag i en tidning för flera år sedan och har gjort den många gånger sedan dess. Köttet behöver inte brynas så man slipper allt matos vilket är skönt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i i mindre bitar 2x1 cm. Lägg ned det i omgångar i kokande vatten i en gryta. Tillsätt buljongen, sellerin, sojan och kryddorna. Låt koka under lock på svag värme i ca 15 min.
  2. Klyfta löken och skär moroten och palsternackan i slantar. Tillsätt löken och rotfrukterna i grytan och koka vidare i 20 min. Rör ut vetemjölet i lite vatten. Häll redningen i grytan under omrörning. Låt koka i ytterligare några minuter. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt lingonen och syltlöken.
  3. Servera med potatismos eller kokt potatis och inlagd gurka.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.