Älskar verkligen denna lasagne. Jag är inte annars så förstjust i just lasagne. Jag har bjudit på den flera gånger och alla blir överarskade. Den är helt enkelt beroendeframkallande.. På bilden serverar jag dem med en underbart god fetaostkräm.
Instruktioner
- Grovhacka löken, och spara hälften till lammfärsen. Grovriv palsternackor och morötter. Fräs tillsammans med en lök i olivolja i en stekgryta. När rotfrukterna fått färg, tillsätt 2-3 dl vatten, så att de täcks. Låt koka mjuka några minuter. Smaka av med salt. Ta grytan av värmen och tillsätt yoghurt eller crème fraiche. Smaka av och låt stå utan att koka.
- Stek upp färsen i olivolja. Krydda med rosépeppar och salt. Späd med tomat och låt puttra i cirka 15 minuter. Smaka av med örtkryddor och peppar.
- Smörj en större ugnsfast form med smör. Lägg några skedar färssås i botten. Varva sedan lasagneplattor, rotfrukter och färssåsen. Avsluta med köttfärssås.
- Gratinera lasagnen i cirka 30 minuter i 225-250 grader. Ta ut ur ugnen och lägg på osten. Grädda i ytterligare 5-10 minuter.
- Passa på ytan så att den inte bränns. Ibland kan lasagnen behöva täckas med lock eller folie på slutet.
Publicerat den
20 oktober 2008
Skriv kommentar