Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Höstlasagne

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Älskar verkligen denna lasagne. Jag är inte annars så förstjust i just lasagne. Jag har bjudit på den flera gånger och alla blir överarskade. Den är helt enkelt beroendeframkallande.. På bilden serverar jag dem med en underbart god fetaostkräm.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Grovhacka löken, och spara hälften till lammfärsen. Grovriv palsternackor och morötter. Fräs tillsammans med en lök i olivolja i en stekgryta. När rotfrukterna fått färg, tillsätt 2-3 dl vatten, så att de täcks. Låt koka mjuka några minuter. Smaka av med salt. Ta grytan av värmen och tillsätt yoghurt eller crème fraiche. Smaka av och låt stå utan att koka.
  2. Stek upp färsen i olivolja. Krydda med rosépeppar och salt. Späd med tomat och låt puttra i cirka 15 minuter. Smaka av med örtkryddor och peppar.
  3. Smörj en större ugnsfast form med smör. Lägg några skedar färssås i botten. Varva sedan lasagneplattor, rotfrukter och färssåsen. Avsluta med köttfärssås.
  4. Gratinera lasagnen i cirka 30 minuter i 225-250 grader. Ta ut ur ugnen och lägg på osten. Grädda i ytterligare 5-10 minuter.
  5. Passa på ytan så att den inte bränns. Ibland kan lasagnen behöva täckas med lock eller folie på slutet.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.