Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Höstlig falugryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En gryta som behöver ett gott bröd att suga upp den goda skyn (buljongen) som blir kvar på tallriken. Smaka av när grytan är klar och tillsätt ev salt (det gjorde jag).

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strimla falukorven. Skala och skär rödlökarna i tunna klyftor. Skala morötterna, palsternackan och rödbetorna. Skär i bitar. Strimla selleristjälkarna.
  2. Värm olja i en gryta. Lägg i allt det gröna och fräs glansigt utan att det tar färg. Tillsätt korvstrimlorna och låt dem fräsa med i några minuter. Häll på vatten. Krydda med timjan och senap.
  3. Låt koka på medelvärme i ca 15 minuter. Strö rikligt med hackad persilja över. servera med lantbröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.