En god kinarätt med krispiga vattenkastanjer.
Instruktioner
- Putsa och skär kycklingköttet i mindre bitar.
Blanda potatismjölet med salt i en bunke.
Tillsätt kycklingen och blanda väl.
Ställ åt sidan så länge.
- Ansa och strimla purjolöken grovt .
Låt vattenkastanjerna rinna av.
Skär sockerärtor och paprika i bitar.
Fräs purjo, vattenkastanjer, sockerärtor och paprika i olja ca 3 min.
Krydda med salt och lägg över i en traktörpanna.
- Skala och finhacka lök och vitlök.
fräs dem i chilioljan och sesamoljan ca 2 min.
Tillsätt vatten, sojabönpasta, hoisinsås och sambal oelek och låt koka ca 5 min.
Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten och blanda i såsen.
Låt koka upp
- Stek kycklingen i omgångar i oljan ca 5 min tills den är genomstekt.
Lägg den på grönsakerna efter hand.
- Koka nudlarna i lättsaltat vatten enligt anvisning på paketet.
Låt nudlarna rinna av väl.
Stek dem i olja ca 5 min.
Lägg nudlarna på ett fat med grönsaker och kyckling ovanpå och ringla över såsen.
Publicerat den
21 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar