Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sesampanerad lax med wokat grönt

(1 kommentar)  
Sesampanerad lax med wokat grönt Sesampanerad lax med wokat grönt
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En god rätt på sesammarinerad lax som låter sig väl smaka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att koka potatis eller ris. Skär laxen i portionsbitar. Saltra och peppra bitarna.
  2. Vänd den skinnfria sidan i sesamfrön. Stek laxen i het panna i 2-3 minuter på varje sida.
  3. Woka eller stek thaigrönsakerna tills de är mjuka. Krydda med några droppar sesamolja.
  4. Har du ris till så blanda i wokgrönsakerna i riset. Har du potatis till så servera dem separat. Servera med hoisinsås eller annan smakrik asiatisk sås, t ex ostronsås eller sweet chilisås.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Boobiebird 26 maj 2010

    Blev jättegott! Jag åt det med röd quinoa och ingefärssås gjord på kesella och färsk ingefära.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.