Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kinesisk biff med broccoli, chili och sesamfrön

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Om du gillar stark mat, låt fröna i chilifrukterna sitta kvar. Där sitter mycket av styrkan. Om du inte får tag i risvinäger, går det bra med vitvinsvinäger.

Ingredienser

Instruktioner

Blanda ihop hoisinsås, soja, risvinäger och sesamolja i en liten skål. Skär broccoli i små buketter, skiva lök och vitlök tunt. Hyvla morot med en potatisskalare på längden. Kärna ur och skiva chili tunt. Strimla rostbiff. Stek köttet i 1 msk olja på hög värme i 2 minuter. Häll på oljesåsen efter halva tiden. Ställ sedan åt sidan. Koka äggnudlar enl anvisning på förpacknigen. Stek broccolin, löken, vitlöken, morötterna och chilin i 1 msk olja på hög värme i 5 minuter. Tillsätt 1 krm salt och 1 krm peppar. Blanda ner nudlarna. Ta fram 4 tallrikar och lägg ett salladsblad i botten på varje tallrik. Fördela grönsakerna, nudlarna, köttet, sesamfrön och korianderblad på salladen. Klart att servera!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • mortenw 12 april 2012

    är bara super läkkert men med lite mer vitlök och mera chilli ta (habanero istället)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.