Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Wokade nudlar med kycklingfilé och färska grönsaker

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Wokade nudlar går verkligen att variera på alla sätt och vis. Med kött, kyckling, fisk/skaldjur eller helt vegetariska! Vill man ta en genvägen, funkar det med frysta wokgrönsaker, men jag tycker att färska grönsaker blir allra bäst!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och finhacka ingefäran och vitlöken. Strimla kycklingen tunt, allra enklast är om den fortfarande är lite fryst. Strimla vitkålen och dela champinjonerna. Rör samman sesamoljan, ostronsåsen, hoisinsåsen, sojan, vinägern och sockret.
  2. Hetta upp rapsoljan i ett wokjärn och fräs ingefäran och vitlöken däri väldigt snabbt. Tillsätt kycklingen och fortsätt steka på hög värme tills den fått färg. Blanda i vitkålen, morötterna och svampen. Tillsätt den färdigblandade såsen och dom kokta nudlarna och stek ytterligare ett par minuter, tills allting har blivit genomvarmt!

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • mom2five 9 mars 2011

    Hej! Var kan man hitta "ostronsåsen, hoisinsåsen"?? Mvh Karima

  • listatjuren 2 maj 2011

    Kanongott. Smaka som på restaurang.

  • mammaevelina 24 mars 2012

    Barnen älskade denna maträtten!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.