Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Holländsk chokladtårta

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

En härligt len och snabb chokladtårta som nästan kan konkurrera med originalet med tryffel. Hittad i DN en gång och bakad flera gånger sedan dess!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret. Bryt chokladen i bitar och låt dem smälta i smöret.
  2. Vispa upp äggvitorna och tillsätt sockret. Blanda försiktigt ner äggulor, smör, kaffe och choklad. Tillsätt mjölet sist. Och när det är gjort, blanda inte för länge. Då blir smeten för kompakt.
  3. Häll smeten i en form med 24 centimeters diameter och med löstagbara kanter.
  4. Grädda i cirka 20 minuter. Garnera med bär och frukt. Pudra eventuellt med kakao.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.