- Serverar: 4 portioner
- Tid: 10 minuter
Skriv ut
Hollandaisesås, rökt lax, avokado och pocherade ägg är en prefekt LCHF-frukost. Hemmagjord hollandaisesås trivs även med sparris och ångad zucchini.
Instruktioner
- Hollandaisesås har, liksom majonnäs, förmåga att skära sig. Lättaste är det att göra såsen i en mixer. Annars använd elvisp.
Smält smöret och låt svalna av. Ta gärna ut äggen ur kylen ett tag så de blir rumsvarma.
- Vispa ägg, citronjuice och salt. Nu kommer det kluriga – att vispa i smöret. Börja med några droppar och fortsätt sedan försiktigt med resten samtidigt som du vispar eller mixar. Värm såsen i ett vattenbad – eller försiktigt på mycket låg värme. Den får absolut inte koka, då blir såsen grynig.
Publicerat den
1 februari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar