Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hollandaisesås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 10 minuter
Skriv ut

Hollandaisesås, rökt lax, avokado och pocherade ägg är en prefekt LCHF-frukost. Hemmagjord hollandaisesås trivs även med sparris och ångad zucchini.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hollandaisesås har, liksom majonnäs, förmåga att skära sig. Lättaste är det att göra såsen i en mixer. Annars använd elvisp. Smält smöret och låt svalna av. Ta gärna ut äggen ur kylen ett tag så de blir rumsvarma.
  2. Vispa ägg, citronjuice och salt. Nu kommer det kluriga – att vispa i smöret. Börja med några droppar och fortsätt sedan försiktigt med resten samtidigt som du vispar eller mixar. Värm såsen i ett vattenbad – eller försiktigt på mycket låg värme. Den får absolut inte koka, då blir såsen grynig.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.