Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Honung- och senapsbakad kalkon

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

I denna kalkonrätt blandas de söta och kryddiga smakerna av honung och senap.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper och pensla papperet med olivolja. Skär kalkonköttet i strimlor som är ca 10x3 cm.
  2. Blanda honung, senap, citronsaft och peppar i en grund skål. Blanda ströbröd, parmesan och timjan i en skål.
  3. Lägg kalkonen i honungsblandningen och sedan i ströbrödsblandningen och pressa med fingrarna så att ströbrödet fastnar på köttet. Skaka av överflödigt ströbröd och lägg strimlorna på plåten.
  4. Ugnsstek 15 minuter, vänd strimlorna och stek ytterligare 10 minuter tills gyllene och genomstekta. Ta ut ur ugnen och servera med grönsaker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.