- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
En frisk härlig smak trotts att det är mestadels stekt.
Äppelsåsen lyfter maten till en underbar nivå.
Instruktioner
- Tillagning:
1. Marinera fläskkotletterna i honung, olivolja och hälften av vitlöken i 30 minuter. Skär auberginen och squashen i 1/2 cm tunna skivor. Salta och peppra. Stek dem i en panna med lite olivolja. Använd gärna en räfflad panna för fina mönster.
- 2. Skär paprikorna i halvor. Ugnsstek dem i ca 15 minuter i 200 grader. Ta ut och låt kallna. Dra försiktigt av skalet. Stek lätt för att få färg på ytan.
- 3. Skala och tärna potatisen. Koka potatisen lätt, bara tills vattnet har börjat koka. Skölj i kallt vatten.
- 4. Stek potatisen i en stekpanna, tillsatt skivad lök, hälften av vitlöken, finhackad persilja och tärnad bacon.
- 5. Stek tills potatisen är klar och gyllenbrun. Rör hela tiden om i pannan.
- 6. Stek fläskkotletterna hastigt i for att få en stekyta. Ugnsstek i 15 minuter i 175 grader.
- Sås:
1. Skala äpplena skär dem i tärningar.
- 2. Låt dem svettas i en panna med lite smör, tillsätt äppelcider och de hela nejlikorna. 3. Koka tills äpplena är mjuka. Plocka bort nejlikorna. Kör såsen i matberedare tills den är slät.
Publicerat den
7 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar