Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Honungs-glaserade fläskkotletter med äppelcidersås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En frisk härlig smak trotts att det är mestadels stekt. Äppelsåsen lyfter maten till en underbar nivå.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tillagning: 1. Marinera fläskkotletterna i honung, olivolja och hälften av vitlöken i 30 minuter. Skär auberginen och squashen i 1/2 cm tunna skivor. Salta och peppra. Stek dem i en panna med lite olivolja. Använd gärna en räfflad panna för fina mönster.
  2. 2. Skär paprikorna i halvor. Ugnsstek dem i ca 15 minuter i 200 grader. Ta ut och låt kallna. Dra försiktigt av skalet. Stek lätt för att få färg på ytan.
  3. 3. Skala och tärna potatisen. Koka potatisen lätt, bara tills vattnet har börjat koka. Skölj i kallt vatten.
  4. 4. Stek potatisen i en stekpanna, tillsatt skivad lök, hälften av vitlöken, finhackad persilja och tärnad bacon.
  5. 5. Stek tills potatisen är klar och gyllenbrun. Rör hela tiden om i pannan.
  6. 6. Stek fläskkotletterna hastigt i for att få en stekyta. Ugnsstek i 15 minuter i 175 grader.
  7. Sås: 1. Skala äpplena skär dem i tärningar.
  8. 2. Låt dem svettas i en panna med lite smör, tillsätt äppelcider och de hela nejlikorna. 3. Koka tills äpplena är mjuka. Plocka bort nejlikorna. Kör såsen i matberedare tills den är slät.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.