Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Honungs-ostpaj

 
Skriv ut

God grekisk paj! :)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda vetemjöl , salt , socker och smör. Nyp ihop degen. Tillsätt 3-4 msk vatten.
  2. Kavla ut degen till en rund platta som passar i en 25 cm (i diameter) kakform. Klä den ända upp till kanten.
  3. Värm ugnen till 180 grader. Ställ en ugnsplåt i ugnen för att värmas upp.
  4. Vispa äggen med en elvisp. Tillsätt vetemjöl och socker. Vispa tills äggmassan blir porös. Tillsätt osten , honungen och hälften av kanelen. Vispa tills degen blir jämn.
  5. Häll smeten i kakformen och skaka så att ytan blir jämn. Ställ in i ugnen på den varma plåten.
  6. Grädda i 50-60 minuter, tills ytan är ljus gyllenbrun. Strö över resten av kanelen.
  7. Servera med vaniljglass. (eller som den är )

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.