Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Honungs och hasselnötsbröd

(1 kommentar)  
  • Serverar: 3 portioner
Skriv ut

Det här brödet kom jag på efter inspiration från två andra recept på det här forumet, ett med hasselnötter och russin och ett annat med honung. Supergott blev det! Om du föredrar rostade hasselnötter framför naturella kan du rosta dem i ugn eller torr panna, jag föredrar dem naturella eller snabbt rostade i torr panna. Recept på surdeg hittar ni lätt här på forumet, ett exempel är [recept]18694[/recept]

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lös upp jästen i lite rumsvarmt (fingervarmt för snabbare jäsning) vattnet. Blanda allt utom salt och nötter och knåda i maskin ca 10 min eller tills degen känns smidig. Tillsätt därefter saltet och nötterna och knåda några minuter till.
  2. Låt degen jäsa i rumstemperatur till minst dubbla storleken, ca 2 timmar.
  3. Baka ut till 3 st limpor och låt jäsa under bakduk i ytterligare 40 min.
  4. Grädda på 250 grader tills innertemperaturen är 96-98 grader (ca 20 min). Kasta in ett par isbitar på botten av ugnen tillsammans med plåten så bildas en fin ånga och bröden kan jäsa bättre. Efter 15 min kan du sänka temperaturen till 225 grader. Om det låter dovt när du knackar under bröden är de färdiga. Låt svalna på galler under duk.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Sojo 23 oktober 2008

    Jättegott bröd! Tack för receptet:)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.