Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Honungsäppelkaka

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En riktig godsak från ett äldre nummer av Allt om Mat, en pålitlig tidning som jag har hittat mycket gott i ...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj äpplena, skala dem och skär dem i tunna klyftor. Lägg dem i en smord, ugnssäker form och strö över en blandning av socker och kanel. Smält matfettet i en kastrull. Rör i honung och havregryn och bred blandningen över äppelklyftorna. Grädda mitt i ugnen i 200° ca 20 minuter.
  2. Servera äppelkakan ljummen med vaniljsås, mjuknad vaniljglass eller vispad grädde.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.