Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Honungsbakade plommon med havresmul

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Ett enkelt sätt att göra en god efterrätt av trädgårdens plommon.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Plommon: Dela plommonen på mitten. Lägg dem med snittytan uppåt i en långpanna. Ringla över honungen. Grädda plommonen mitt i ugnen i 20-30 minuter, tills de mjuknar.
  3. Havresmul: Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Blanda ihop smält smör, havregryn och råsocker till en smulig deg. Strö ut smulorna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda dem mitt i ugnen i ca 5 minuter. Låt dem svalna på plåten.
  5. Servera plommonen ljumma, toppade med havresmul och vaniljsås eller vispad grädde. Strö över hackade nötter eller mandlar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.