Instruktioner
1. Låt lergrytan ligga i blöt minst 15 minuter.
2. Stöt enbären i en mortel. Blanda med socker och salt. Gnid in i köttet med det.
3. Torka av lergrytan och lägg i köttet. Tillsätt vin, 1 dl lingon och rosmarin. Ringla honung på köttet. Lägg på locket.
4. Ställ in i kall ugn. Sätt ugnen på 150°C. Tillaga ca 2 1/2 timme, tills köttet är mört.
5. Ta upp köttet. Lyft upp rosmarinkvistarna och kasta dem. Häll skyn i en kastrull. Låt steken vila under lock ca 15 minuter.
6. Koka ihop skyn till en simmig konsistens. Sila av lingonen. Vispa i 2 msk smör och rör ner 1 dl nya lingon i såsen precis före servering.
7. Skär köttet i skivor och häll över såsen. Servera gärna med ett potatis och palsternacksmos med persilja i. Kokta haricots verts frästa med lite hackad schalottenlök i smör passar också bra till
Provade ditt recept igår, blev mycket gott med många smaker. Jag gjorde såsen lite gräddig inte så nyttigt men gott. du får en 5:a av mig