Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Honungsglaserad vildsvinsstek

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Smålands nya landskapsrätt

Ingredienser

Instruktioner

1. Låt lergrytan ligga i blöt minst 15 minuter. 2. Stöt enbären i en mortel. Blanda med socker och salt. Gnid in i köttet med det. 3. Torka av lergrytan och lägg i köttet. Tillsätt vin, 1 dl lingon och rosmarin. Ringla honung på köttet. Lägg på locket. 4. Ställ in i kall ugn. Sätt ugnen på 150°C. Tillaga ca 2 1/2 timme, tills köttet är mört. 5. Ta upp köttet. Lyft upp rosmarinkvistarna och kasta dem. Häll skyn i en kastrull. Låt steken vila under lock ca 15 minuter. 6. Koka ihop skyn till en simmig konsistens. Sila av lingonen. Vispa i 2 msk smör och rör ner 1 dl nya lingon i såsen precis före servering. 7. Skär köttet i skivor och häll över såsen. Servera gärna med ett potatis­ och palsternacksmos med persilja i. Kokta haricots verts frästa med lite hackad schalottenlök i smör passar också bra till

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • stbcn1122 5 mars 2012

    Provade ditt recept igår, blev mycket gott med många smaker. Jag gjorde såsen lite gräddig inte så nyttigt men gott. du får en 5:a av mig

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.