Använd honungsjäsmedel istället för vanlig jäst som tar över och inte är så nyttigt!
Honungsjäsmedlet passar inte för glutenintoleranta.
Instruktioner
- Första dagen:
Blanda första dagens ingredienser väl.
Låt burken stå med löst pålagt lock under 24 timmar i en temperatur på 25-35 grader.
- Andra dagen:
Rör ihop alla ingredienserna med första dagens ingredienser så det blir en inte alltför tjock gröt.
- Tredje dagen:
Rör ihop alla ingredienserna med andra dagens ingredienser.
Efter 12 timmar har en livlig jäsningsprocess kommit igång. Sätt på skruvlocket.
Förvara i kylskåp.
Hållbarheten är flera månader.
- Förökning av honungsjäsmedel:
Grahamsmjöl och vetemjöl rörs ut i det varma vattnet. Honung och honungsjäsmedel tillsätts.
I en temperatur på 25-35 grader bör kulturen vara färdig efter 12 timmar.
Förvaras som tidigare i kylskåp.
- Ungefär en matsked av jäsmedlet behövs till ett bröd.
I övrigt använder man något av sina favoritrecept på bröd.
Du förvarar surdegskulturen i en 750 grams glasburk med lock i kylen.
Publicerat den
16 november 2008
Skriv kommentar