Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Honungskakor med fyllning

 
  • Serverar: 15-18 portioner
Skriv ut

Kardemumma, apelsin och honung - här samsas många goda smaker i en och samma kaka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en liten långpanna, ca 20x30 cm med ett tjockt lager smör. Blanda ströbröd och kardemumma, fördela detta i formen.
  2. Rör smör och socker poröst. Rör ner ett ägg i taget. Riv och blanda i apelsinskal. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Rör ner detta växelvis med yoghurten. Bred ut hälften av smeten i långpannan.
  3. Blanda samtliga ingredienser till fyllningen i en kastrull. Koka upp och låt sjuda ett par minuter. Ringla fyllningen över smeten i formen. Fördela resten av smeten ovanpå.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 minuter. Känn efter med en sticka att kakan är torr inuti. Låt svalna.
  5. Rör ut florsockret med pressad apelsin. Skär kakan i portionsbitar. Bred på glasyr och garnera med syltat apelsinskal. Låt stelna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.