Kardemumma, apelsin och honung - här samsas många goda smaker i en och samma kaka.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj en liten långpanna, ca 20x30 cm med ett tjockt lager smör. Blanda ströbröd och kardemumma, fördela detta i formen.
- Rör smör och socker poröst. Rör ner ett ägg i taget. Riv och blanda i apelsinskal. Blanda mjöl, bakpulver och salt.
Rör ner detta växelvis med yoghurten. Bred ut hälften av smeten i långpannan.
- Blanda samtliga ingredienser till fyllningen i en kastrull.
Koka upp och låt sjuda ett par minuter. Ringla fyllningen över smeten i formen. Fördela resten av smeten ovanpå.
- Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 minuter. Känn efter med en sticka att kakan är torr inuti. Låt svalna.
- Rör ut florsockret med pressad apelsin. Skär kakan i portionsbitar. Bred på glasyr och garnera med syltat apelsinskal. Låt stelna.
Publicerat den
19 maj 2012
Liknande recept
Skriv kommentar