Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Honungskryddad ytterfilé

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gott

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175 grader.
  2. Bryn ytterfilén i lite smör i en stekpanna. Salta och lägg den på ett stort ugnssäkert fat. Blanda samman glazen och pensla köttet med det. Lägg frukten runt omkring köttet. Dela kanelstången och stick ner den bland frukten.
  3. Sätt i en köttermometer med spetsen i mitten av köttet. Sätt in fatet i ugnen ca 20 min. Köttet är klart när innertemperaturen är 65-70ºC. Pensla på resten av honungsglazen under tiden köttet steks.
  4. Sås: Blanda sky, crème fraiche och mjöl i en kastrull och koka upp under omrörning. Låt såsen sjuda 5 min. Smaka av med soja, salt och peppar.
  5. När köttet är klart, låt det vila under folie ca 15 min innan det skärs upp i skivor. Servera köttet med fruktblandningen, sås och ugnsstekta potatisklyftor.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • lagunen 11 januari 2009

    Särskilt bra var honungsglazen

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.