Honung och rostade sesamfrön är en läcker kombination i denna kycklingrätt med inspiration från Asien.
Instruktioner
- Rosta sesamfröna genom att lägga dem i en torr stekpanna, hetta upp och rosta två-tre minuter under omrörning tills fröna är gyllene och börjar dofta.
- Sätt ugnen på 175 grader. Lägg kycklingbenen i en ugnsfast form som är stor nog att rymma dem i ett lager.
- Blanda samman honung, soja, hoisinsås och sesamolja i en liten skål. Rör om tills allt är väl blandat.
- Häll honungssåsen över kycklingen. Gnid in såsen jämnt över alla bitar med hjälp av händerna.
- Sätt in formen i ugnen och låt kycklingen steka en timma. Vänd kycklingbitarna cirka fyra gånger under tillagningstiden så att de blir mörkt gyllenbruna runtom.
- Lägg över kycklingen på ett serveringsfat och droppa över skyn från den ugnsfasta formen. Strö över de rostade sesamfröna och servera genast tillsammans med kokt ris.
Publicerat den
9 december 2011
Liknande recept
Skriv kommentar