Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Honungskyckling med sesamfrön

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Honung och rostade sesamfrön är en läcker kombination i denna kycklingrätt med inspiration från Asien.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rosta sesamfröna genom att lägga dem i en torr stekpanna, hetta upp och rosta två-tre minuter under omrörning tills fröna är gyllene och börjar dofta.
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg kycklingbenen i en ugnsfast form som är stor nog att rymma dem i ett lager.
  3. Blanda samman honung, soja, hoisinsås och sesamolja i en liten skål. Rör om tills allt är väl blandat.
  4. Häll honungssåsen över kycklingen. Gnid in såsen jämnt över alla bitar med hjälp av händerna.
  5. Sätt in formen i ugnen och låt kycklingen steka en timma. Vänd kycklingbitarna cirka fyra gånger under tillagningstiden så att de blir mörkt gyllenbruna runtom.
  6. Lägg över kycklingen på ett serveringsfat och droppa över skyn från den ugnsfasta formen. Strö över de rostade sesamfröna och servera genast tillsammans med kokt ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.