Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Honungskyckling på spett

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Möra bitar av smakrik kyckling får här fräsa med färska, krispiga och färgrika grönsaker. 250 kcal/portion

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kycklingfiléerna i 2 cm stora tärningar. Kärna ur paprikan och skär i 2 cm stora bitar. Ansa zucchinin, halvera den på längden och skiva i ½ cm tjocka skivor. Dela rödlöken i 8 klyftor. Pressa vitlöksklyftan.
  2. Blanda pressad citronsaft, honung, senap, olja, vitlök och timjan i en stor skål. Lägg i kyckling, paprika, zucchini, lök och tomater och blanda väl tills allt är väl täckt av marinad. Ställ åt sidan och låt marinera i en timma.
  3. Tänd grillen eller sätt ugnens grill på medelvärme. Trä den marinerade kycklingen och grönsakerna på 8 spett av trä eller metall.
  4. Lägg spetten på ett galler och grilla 10-12 minuter eller tills de är färdiga. Vänd dem då och då så att de blir jämnt grillade. Pensla spetten med marinaden under grillningstiden. Skär ett snitt i en av kycklingbitarna för att se om den är färdig. Servera spetten med vitt långkornigt ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.