Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Honungsmarinerad kassler på potatisbädd

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Bra rätt till många

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 225-250°
  2. Blanda samman alla ingredienserna till marinaden och rör tills honungen löst sig. Skiva kasslern och lägg den i marinaden. Täck med plastfolie och ställ kallt över natten. Borsta potatisen ren och skär i ganska tjocka skivor. Smörj en eldfast form med olja. Lägg i potatisskivorna och pensla även dessa med olja. Strö över kummin och det grova saltet. Grädda i mitten av ugnen, vänd potatisen då och då med en stekspade. Efter 30 minuter; ta ut formen och placera kasslerskivorna på toppen av potatisen. Öka värmen i ugnen till 250°. Sätt åter in formen i ugnen, en fals uppifrån, ytterligare 15-20 minuter. Vänd kasslerskivorna efter halva tiden och pensla gärna på extra av marinaden.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.