Skala jordärtskockorna och koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Laga fisken under tiden.
Sätt ugnen på 225°C, grill.
Rör ihop honung, balsamvinäger och olja. Lägg fisken med skinnsidan ner på en plåt med bakplåtspapper.
Fördela blandningen på fisken och krydda med ½ tsk salt och 2 krm peppar . Strö över farinsocker och ställ in i övre delen av ugnen tills fisken är färdig, beräkna 7–8 minuter.
Värm mjölken med smöret. Häll av jordärtskockorna. Häll på mjölk och smörblandningen. Mixa till en slät puré med stavmixer eller i matberedare. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
Servera fisken med purén och gärna snabbinlagd rödlök samt kokt sparris.
Hej!
Det här receptet står i Sveriges Nya Landskapsrätter! Är det Connie Jansson från Brålanda som är Mumsan, tro?
I varje fall ska jag prova receptet i morgon.
Hej från en ny medlem i Matklubben
Hej! Det här receptet står i Sveriges Nya Landskapsrätter! Är det Connie Jansson från Brålanda som är Mumsan, tro? I varje fall ska jag prova receptet i morgon. Hej från en ny medlem i Matklubben