Prova denna fina toscakaka. Ett lager madelmassa under den läckra, knäckiga glasyren gör den helt ljuvlig!
Instruktioner
- Smält smöret och låt det svalna.
- Vispa ägg och socker poröst.Tillsätt smöret och rör om.
- Blanda mjölet med bakpulver och tillsätt det tillsammans med mjölken.
- Häll smeten i en väl smord och bröad tårtform, ca 22 cm i diameter.
- Grädda kakan ca 30 minuter i 175-200º.
- Gör under tiden honungsglsyren.
- Blanda alla ingredienser till glsyren i en kastrull och sjud upp under omrörning.
- Skär mandelassan med vass kniv eller dela med osthyvel i tunna skivor och täck den nästan färdiggräddade kakan med dessa.
- Bred honungsglsyren över och grädda tills ytan fårr vacker färg.
Publicerat den
18 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Låter som mina favorit ingredienser,måste prova. Återkommer med betyg. Aurora!