Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Honungstosca

(1 kommentar)  
Skriv ut

Prova denna fina toscakaka. Ett lager madelmassa under den läckra, knäckiga glasyren gör den helt ljuvlig!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret och låt det svalna.
  2. Vispa ägg och socker poröst.Tillsätt smöret och rör om.
  3. Blanda mjölet med bakpulver och tillsätt det tillsammans med mjölken.
  4. Häll smeten i en väl smord och bröad tårtform, ca 22 cm i diameter.
  5. Grädda kakan ca 30 minuter i 175-200º.
  6. Gör under tiden honungsglsyren.
  7. Blanda alla ingredienser till glsyren i en kastrull och sjud upp under omrörning.
  8. Skär mandelassan med vass kniv eller dela med osthyvel i tunna skivor och täck den nästan färdiggräddade kakan med dessa.
  9. Bred honungsglsyren över och grädda tills ytan fårr vacker färg.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • aurora69 20 juni 2008

    Låter som mina favorit ingredienser,måste prova. Återkommer med betyg. Aurora!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.