Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fudge grundrecept

 
Skriv ut

Underbar fudge som smälter i munnen!

Ingredienser

Instruktioner

Klä en form 15x25 cm i bakplåtspapper. Blanda mjölk, socker och sirap i en stor kastrull. Koka upp på medelvärme och låt koka ca 20 minuter, under omrörning och var uppmärksam mot slutet då det snabbt kan bränna fast. Då smeten kommit upp i ca 120 grader eller då du kan forma en kula i kallt vatten brukar det vara klart. Vissa säger 116 grader andra 125 grader, själv har jag gjort hellyckad fudge då smeten bara var uppe i 100 grader men klarade kulprovet, så jag tror inte att det är så viktigt men speciellt mycket exakthet här. När den kokat färdigt ska du dra av den från plattan och snabbt röra ner smöret+din smaksättning. Häll sedan smeten i den förberedda formen. Låt svalna och stelna något innan du skär upp i bitar! Njut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.