Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hot and spicy lasagne

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Denna klassiska rätt har blivit som ny med färska lasagneplattor, kyckling, ost och en spännande sås som skapar helt nya smaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsfast form med matfett. Tärna kycklingen. Hacka löken. Hacka vitlöksklyftorna och chilifrukten. Dela paprikorna. Kör paprikor och passerade tomater i mixer eller matberedare.
  2. Hetta upp oljan i en gryta. Bryn kycklingen och löken. Salta och peppra. Tillsätt vitlök, chili och ingefära. Bryn i 2 minuter. Tillsätt tomatblandningen, persilja, buljong och porter. Rör om och sjud upp i 5 minuter. Salta och peppra.
  3. Blanda keso, kesella, 1 dl ost, äggvita och basilikan till en jämn kräm. Skiva champinjonerna.
  4. Lägg ett lager lasagneplattor i botten på formen. Lägg på champinjonerna. Lägg på 1/3 av kycklingröran. Upprepa två gånger till. Fred ostkrämen ovanpå, strö över osten. Baka i ugnen tills pastan är färdig, ca 35 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.