Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hot banana split

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kocken och matskribenten Jill Dupleix, australiensiska och verksam i London, lockar med klassisk het banana split och superenkel glass på bär och banan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Glass: Skala bananerna och hacka dem grovt. Skölj och snoppa jordgubbarna och skär itu dem. Lägg bären och bananerna i fryspåse och frys dem över natten.
  2. Ta dem ur frysen och låt tina i 20 minuter. Kör bananerna och bären i matberedare i 5 minuter tills allt är krämigt. Packa i plastburk och frys in igen. Ta ut före serveringen, låt stå i 15 minuter och kör glassen snabbt i matberedare igen för att få bort iskristallerna.
  3. Bananer: Värm ugnen till 200 grader. Lägg bananerna i en form och baka i 15-20 minuter tills skalet är svart. Skär ett litet snitt vid basen och häll av vätskan.
  4. Hacka chokladen och de rostade nötterna. Skär två snitt överst på varje banan och dra av skalbiten.
  5. Lägg upp bananerna på 4 desserttallrikar och lägg upp glassen i små skålar. Strö choklad och rostade nötter över bananerna och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.