Kocken och matskribenten Jill Dupleix, australiensiska och verksam i London, lockar med klassisk het banana split och superenkel glass på bär och banan.
Instruktioner
- Glass: Skala bananerna och hacka dem grovt. Skölj och snoppa jordgubbarna och skär itu dem. Lägg bären och bananerna i fryspåse och frys dem över natten.
- Ta dem ur frysen och låt tina i 20 minuter. Kör bananerna och bären i matberedare i 5 minuter tills allt är krämigt. Packa i plastburk och frys in igen. Ta ut före serveringen, låt stå i 15 minuter och kör glassen snabbt i matberedare igen för att få bort iskristallerna.
- Bananer: Värm ugnen till 200 grader. Lägg bananerna i en form och baka i 15-20 minuter tills skalet är svart. Skär ett litet snitt vid basen och häll av vätskan.
- Hacka chokladen och de rostade nötterna. Skär två snitt överst på varje banan och dra av skalbiten.
- Lägg upp bananerna på 4 desserttallrikar och lägg upp glassen i små skålar. Strö choklad och rostade nötter över bananerna och servera genast.
Publicerat den
18 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar