Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hot berry fudge cheesecake

(7 kommentarer)  
Hot berry fudge cheesecake Hot berry fudge cheesecake
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Hittade på detta recept inför årets hemmakonditor tävlingen 2010.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Cheesecake: 1. Sätt ugnen på 175° c (för varmluftsugn, lite högre för vanlig ugn). 2. Krossa kexen och tillsätt smält smör. 3. Pressa ut kexblandningen hårt i en form med löstagbar botten. Grädda 10 min. 4. Ändra ugnstemperaturen till 200° c. 5. Lägg majsmjöl och socker i en hög skål, tillsätt kesellan och cream cheesen, vispa ihop med elvisp. 6. Tillsätt äggen, grädden och vaniljvispen lite i taget. 7. Häll blandningen över kexbottnen, täck formen med aluminiumfolie (För att den inte ska bli bränd uppepå) och grädda i ca 30 min. 8. Efter 30 min stäng av ugnen, ta bort folien och låt kakan stå kvar på eftervärme i 30 min. 9. Cheesecaken blir enklare att skära upp om du låter den stå i kylen över natten.
  2. Fudge: 1. Smält allt i vattenbad under omrörning tills det tjocknat. 2. Ställ i kylen ca 2 timmar. 3. Häll detta över cheesecaken och ställ tillbaka in i kylen.
  3. Blåbärssås: 1. Lägg vin blåbär och socker i en kastrull som inte bränns så lätt. 2. Mortla chilipulvret så du får ut alla fina smaker och lägg det sen med alla andra ingredienser. 3. Koka upp och sänk värmen, låt såsen puttra i några minuter. 4. Mixa såsen lite med stavmixer (om du vill, det är en konsistensfråga) 5. När cheesecaken är uppskuren, ringla lite sås över bitarna. (6. om man vill kan man krossa pyttelite havssalt och strö över för att balansera sötman)

Liknande recept

Kommentarer (7)

  • Metzgermeister 6 februari 2011

    Herregud vilken skapelse, underbar efterrätt på en ordentlig grabbmiddag. Hade dock problem att hitta majsmjölet på ica, man antar att den ska stå i mjölhyllan men icke. Man tackar och bockar 5/5

  • Karolina92 11 februari 2011

    Nej majsmjölet står ju vid bönor osv. Där hitta jag majsmjölet, vid risentas saker.

  • havrelina 30 september 2011

    Det här var en god cheesecake. Jag bytte ut vaniljessensen mot vaniljsocker. Det fungerade också. Vad jag skulle ha gjort annorlunda var att ha riktiga digistivkex och inte de billigaste. Kanske lite mer än det står i receptet också. Jag gillar tjocka bottnar. Såsen på toppen gör smaken ännu bättre. Mums.

  • acka-66 31 augusti 2012

    Låter hur gott som helst, men jag undrar om den kondenserade mjölken ska sjudas i sin burk först eller om det räcker med vattenbadet?

  • quandisa 2 september 2012

    Fantastiskt god. Den va väldigt mäktig och räcker gott och väl till 10 personer.

  • kittypie 2 september 2012

    Kondenserade mjölken skall blandas med de andra ingredienserna och inte kokas i burken till dulce de leche :)

  • MammaMarita 14 juni 2014

    Blev totalt misslyckad!! Rann ur formen när jag tog bort "ramen" trots att jag följde receptet till punkt och pricka :(

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.