Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hot chicken mexicana

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kryddig kycklinggryta med mexikansk smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tillaga riset enligt föreskriften på paketet. Dela kycklingen i bitar. Bryn kycklingen i en wokpanna, stor stekpanna med kanter (typ traktörpanna) eller gryta.
  2. Låt de strimlade paprikorna och champinjonerna stekas med kycklingen när den nästan är klar.
  3. Häll på 4 dl av vattnet, tacokryddmixen och tacosåsen. Låt koka i ca 5 minuter. Pressa i vitlöken.
  4. Häll på resterande vatten och sänk värmen så det bara precis småkokar lite. Häll i de frysta grönsakerna.
  5. Red av till önskad konsistens.
  6. Smaka av med tabasco, salt och paprikapulver.
  7. Gör örtagårdsåsen: blanda ut örtagårdkryddan i ca 4 dl creme fraiche. Låt stå svalt innan servering.
  8. Tips! Tabasco är mycket stark så det behövs bara ett par droppar. Låt flera smaka eftersom man sällan märker själv hur starkt det är efter ett par provsmakningar.
  9. Smaklig måltid!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.