Kryddig kycklinggryta med mexikansk smak.
Instruktioner
- Tillaga riset enligt föreskriften på paketet. Dela kycklingen i bitar. Bryn kycklingen i en wokpanna, stor stekpanna med kanter (typ traktörpanna) eller gryta.
- Låt de strimlade paprikorna och champinjonerna stekas med kycklingen när den nästan är klar.
- Häll på 4 dl av vattnet, tacokryddmixen och tacosåsen. Låt koka i ca 5 minuter. Pressa i vitlöken.
- Häll på resterande vatten och sänk värmen så det bara precis småkokar lite. Häll i de frysta grönsakerna.
- Red av till önskad konsistens.
- Smaka av med tabasco, salt och paprikapulver.
- Gör örtagårdsåsen: blanda ut örtagårdkryddan i ca 4 dl creme fraiche. Låt stå svalt innan servering.
- Tips!
Tabasco är mycket stark så det behövs bara ett par droppar. Låt flera smaka eftersom man sällan märker själv hur starkt det är efter ett par provsmakningar.
- Smaklig måltid!
Publicerat den
29 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar