Enkelt, lättbakad chokladtårta
Instruktioner
- Ugn 175°
- Lägg ett smörpapper i botten på en rund form (24 cm) med löstagbara kanter.
- Vispa ägg och socker poröst, till ett vit - gul fluffig konsistens. Blanda potatismjöl, vetemjöl, kakao, bakpulver och rör ner det försiktigt i smeten.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min. Känn med en sticka. Låt svalna något. Ta ur bottnen ur formen. Låt kallna. Dela kakan i två bottnar.
- Kräm
- Rör socker och kakao, tillsätt grädden och vispa upp till hårt "vispad grädde". Dela krämen i två delar.
Bred chokladkräm på ena halvan strö över riven choklad.
Placera nästa botten ovanpå och häll ut resten av krämen på denna.
Dekorera tårtan med riven chocklad.
Publicerat den
1 augusti 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Enkel att göra och supergod. Blev godare dagen efter. Kommer jag att baka fler gånger. En femma i betyg.