Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratinerad hummer

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Detta fick vi som förrätt på nyårsafton, så otroligt gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Klyv humrarna & knäck klorna. Ta bort magsäcken och lossa stjärten. Lägg ut skalen på en plåt. Skär hummerköttet i mindre bitar.
  2. Finhacka löken. Smält smöret i en kastrull och fräs löken mjuk några minuter. Tillsätt crème fraiche och grädde låt sjuda 5 min. Blanda ner hummerköttet. Fördela det i skalen & strö över parmesan. Gratinera 8-10 min tills de fått fin färg & är genomvarma.
  3. Servera med lite grönsaker eller en sallad.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • marianne2007 29 december 2009

    DETTA SKA JAG GÖRA TILL NYÅR

  • dalatjej35 24 november 2012

    Deta ska jag göra nu ikväll men bara för 2 =)

  • Hagdal 30 december 2014

    Skippa margarin och matlagningsgrädde, ersätt det med smör och vispgrädde så blir det både godare och når nya höjder. :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.